Top 30 beste films op Disney+ (2024)

Klik hier voor een samenvatting van dit artikel

De beste films op Disney+

Bij Disney+ denk je wellicht aan de animatiefilms waar Disney om bekendstaat. Toch heeft het streamingplatform inmiddels ook een uitgebreid aanbod aan andere goede films. Dit zijn de 10 beste films op Disney+:

  1. Fight Club (1999)
  2. Star Wars: a New Hope (1977)
  3. Avengers: Infinity War (2018)
  4. Hamilton (2020)
  5. Jagten (The Hunt) (2012)
  6. Toy Story (1995)
  7. Amélie (2001)
  8. Die Hard (1988)
  9. Gone Girl (2014)
  10. The Grand Budapest Hotel (2014)

Wil je ook in het buitenland bij het Nederlandse Disney Plus-aanbod kunnen? Of vanuit Nederland het Amerikaanse aanbod aanboren? Dan heb je een VPN nodig. Wij raden dan NordVPN aan.

NordVPN

Aanbieding

Krijg tot 59% korting + 1GB Saily eSIM data bij een tweejarig abonnement!

Bezoek NordVPN

Alle 30 topfilms en hoe je Disney+ kijkt met een VPN, vind je hieronder.

Disney+ is sinds 2020 beschikbaar in Nederland. Waar de dienst begon met voornamelijk een klassiek Disney-aanbod, is het inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste streamingdiensten. In deze lijst vind je de beste films op Disney Plus.

De 30 beste films op Disney+

De streamingdienst biedt talloze films van Walt Disney Studio Entertainment, maar ook van dochterondernemingen als Pixar, Marvel en Lucasfilm. Je kijkt er klassieke Disney-animatiefilms zoals Sneeuwwitje en moderne klassiekers als Finding Nemo. Ook vind je er alle Avenger-films en het volledige aanbod van Star Wars.

Wil je meer uit je Disney Plus-abonnement halen? Combineer het dan met een VPN. Met een VPN kun je jouw IP-adres aanpassen. Op die manier kun je ook op vakantie altijd toegang krijgen tot het Nederlandse aanbod van Disney+. Ook kun je vanuit Nederland toegang krijgen tot het aanbod van Disney+ in de VS of het Verenigd Koninkrijk.

Onze aanrader hiervoor is NordVPN. Deze provider heeft namelijk een wereldwijd aanbod aan snelle VPN-servers. Daarbij is de provider ook goed in het omzeilen van VPN-blokkades. Dat zorgt ervoor dat NordVPN de ideale provider is om mee te streamen.

Haal meer uit Disney+ met NordVPN

Om je een idee te geven van het aanbod hebben we een lijst met de 30 beste films op Disney Plus voor je samengesteld. We geven steeds per film aan in welke Disney-bibliotheek hij beschikbaar is. De films zijn gesorteerd op IMDb-score.

1. Fight Club (1999)

Top 30 beste films op Disney+ (2)

Fight Club is een echte cultklassieker gebaseerd op het gelijknamige boek van Chuck Palahniuk. Het hoofdpersonage heeft last van slapeloosheid en verveelt zich kapot op zijn werk. Voor een beetje vermaak bezoekt hij praatgroepen voor aandoeningen die hij niet eens heeft.

Dan ontmoet hij Tyler Durden en raakt verzeild in een fight club waar mannen met elkaar op de vuist gaan zonder directe aanleiding. Er volgen allerlei rare gebeurtenissen waarvan je op een gegeven moment niet meer weet wat realiteit is en wat niet. Maar meer zullen we niet verklappen; het is een film die je simpelweg gewoon gezien moet hebben.

SpecificatieToelichting
Genre:Zwarte komedie/drama
Cast:Brad Pitt, Edward Norton, Helena Bonham Carter, Meat Loaf, Jared Leto
Regisseur:David Fincher

Fight Club is beschikbaar in de Nederlandse bibliotheek van Disney+.

2. Star Wars: A New Hope (1977)

Top 30 beste films op Disney+ (3)

In deze eerste Star Wars-film gaat de jonge Luke Skywalker samen de smokkelaar Han Solo, de Wookie Chewbacca en 2 robots de strijd aan om het heelal én prinses Leia te redden van Darth Vader. Hij wordt bijgestaan door de Jedi Obi-Wan die hem leert omgaan met een lightsaber.

Meer hoeven we waarschijnlijk niet te vertellen. De film is immers een klassieker met een grote culturele invloed. Inmiddels zijn er tien vervolgfilms en verschillende series.

SpecificatieToelichting
Genre: Sciencefiction
Cast:Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher, Peter Cushing
Regisseur:George Lucas

Wie zich wil onderdompelen in het universum van Star Wars, heeft geluk. Alle tien de films zijn beschikbaar op Disney+. Ook vind je er de series The Mandalorian, The Clone Wars en Star Wars Rebels (animatie). Lees hier meer over de volgorde van de Star Wars-films en series.

3. Avengers: Infinity War (2018)

Top 30 beste films op Disney+ (4)

Avengers: Infinity War brengt de verhalen van verschillende superhelden uit het Marvel-universum bijeen in een spectaculaire film. De übermachtige Thanos dreigt het universum te vernietigen en de superhelden zullen hun krachten moeten bundelen om hem te kunnen verslaan.

Deze epische strijd brengt alle geliefde karakters samen, van Iron Man, the Hulk en Thor tot Spider-Man, T’Challa en Groot. Deze film was een gigantisch succes in de bioscoop en is nu dus te zien vanaf de bank bij Disney Plus.

SpecificatieToelichting
Genre:Superhelden
Cast:Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans, Scarlett Johansson, Benedict Cumberbatch, Don Cheadle, Tom Holland, Chadwick Boseman
Regisseur:Joss Whedon

De titel is te vinden in de Nederlandse bibliotheek van Disney Plus. Ben je niet thuis in de Marvel-films? Lees dan ons artikel over de volgorde van de Marvel-films en -series.

4. Hamilton (2020)

Top 30 beste films op Disney+ (5)

Op Disney+ vind je ook een vastlegging van de bekende hiphop-musical Hamilton. In Amerika is deze voorstelling van Lin-Manuel Miranda ongelofelijk populair geworden. Het vertelt het verhaal van Alexander Hamilton, een van de Founding Fathers van de Verenigde Staten.

De historische film beslaat een belangrijk deel in de Amerikaanse geschiedenis en veel bekende historische figuren verschijnen ten tonele, zoals George Washington, James Madison, en Thomas Jefferson. We zien hoe de wees, Alexander Hamilton, zich zoals de bekende Amerikaanse droom, omhoogwerkt tot een van de belangrijkste figuren in het Amerika van de 18de eeuw.

SpecificatieToelichting
Genre:Musical
Cast:Daveed Diggs, Renée Elise Goldsberry, Jonathan Groff, Christopher Jackson, Jasmine Cephas Jones, Lin-Manuel Miranda
Regisseur:Thomas Kail

De film is in Nederland via Disney+ te zien.

5. The Hunt (2012)

Top 30 beste films op Disney+ (6)

The Hunt (Jagten) is een Deense dramafilm van de bekende regisseur Thomas Vinterberg. Mads Mikkelsen speelt een kleuterleider die beschuldigd wordt van misbruik. In de film zien we hoe de valse beschuldiging zijn leven tot een totale hel maakt. In het kleine Deense dorpje keert iedereen zich tegen hem. Lukt het hem om zijn onschuld te bewijzen?

The Hunt werd zeer goed ontvangen en de spannende sfeer in de film gaat absoluut onder je huid zitten.

SpecificatieToelichting
Genre:Drama
Cast:Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Annika Wedderkopp, Lasse Fogelstrøm, Susse Wold
Regisseur:Thomas Vinterberg

Je kijkt Jagten in Nederland via Disney Plus.

6. Toy Story (1995)

Top 30 beste films op Disney+ (7)

Dit is de eerste volledig door de computer geanimeerde film. Daarin volgen we een ontroerend verhaal waarin speelgoed tot leven komt. De houten cowboypop Woody gaat een strijd met de moderne pop Buzz Lightyear om de aandacht van het kindje Andy.

In zijn pogingen om van Buzz af te komen, raken ze echter beiden vermist. Daarom moeten ze samen terug zien te komen bij Andy, voordat hij gaat verhuizen. Daarbij moeten ze ook nog uitkijken voor Sid, een kind dat niet zo zachtzinnig omgaat met spelgoed.

SpecificatieToelichting
Genre: Animatie
Cast:Tom Hanks, Tim Allen, Don Rickles, John Ratzenberger
Regisseur:John Lasseter

Toy Story staat samen met drie vervolgfilms op Disney+ Nederland.

7. Amélie (2001)

Top 30 beste films op Disney+ (8)

Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain, zoals de film officieel heet, is een hedendaags sprookje met een onweerstaanbare hoofdpersoon. In deze romantische komedie wil het barmeisje Amélie het geluk een handje helpen. Dat doet ze door kleine ingrepen in het leven van anderen. Ze helpt blinden met oversteken en bezorgt verloren voorwerpen terug. Uiteindelijk vindt ze zelf ook geluk en liefde.

SpecificatieToelichting
Genre: Komedie, romantiek
Cast:Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz, Rufus, Lorella Cravotta
Regisseur:Jean-Pierre Jeunet

Amélie is beschikbaar in de Britse bibliotheek van Disney+. Met een VPN-server in het VK deblokkeer je deze bibliotheek.

8. Die Hard (1988)

Top 30 beste films op Disney+ (9)

Politieman John McClane, een hoofdrol gespeeld door Bruce Willis, gaat met Kerstmis naar een feestje op het werk van zijn vrouw. Helaas heeft een bende terroristen een gijzeling en beroving gepland in de wolkenkrabber waar het kerstfeestje is. McClane neemt het in zijn eentje op tegen de bende.

Het resultaat is een klassieke gewelddadige actiefilm met Willis als een cynische en eenzame held.

SpecificatieToelichting
Genre: Actie
Cast:Bruce Willis, Bonnie Bedelia, Alan Rickman, Alexander Godunov
Regisseur:John McTiernan

Die Hard en de vervolgfilms ervan staan op Disney+ in Nederland.

9. Gone Girl (2014)

Top 30 beste films op Disney+ (10)

Gone Girl is een bloedstollende thriller gebaseerd op het gelijknamige boek van Gillian Flynn. Ben Affleck speelt de rol van professor Nick Dunne die op een gegeven moment thuiskomt en ontdekt dat zijn vrouw verdwenen is. Dunne wordt al gauw de hoofdverdachte in de verdwijningszaak.

Maar heeft hij er ook echt iets mee te maken? Je blijft de hele film twijfelen terwijl je langzaam meer informatie over het koppel te weten krijgt. Gone Girl is een pareltje om je een paar uur in te verliezen.

SpecificatieToelichting
Genre:Psychologische thriller
Cast:Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris, Tyler Perry, Carrie Coon
Regisseur:David Fincher

Je kunt Gone Girl op Disney+ kijken als je een Nederlands IP-adres hebt.

10. The Grand Budapest Hotel (2014)

Top 30 beste films op Disney+ (11)

The Grand Budapest Hotel is een comedy/drama van de bekende regisseur Wes Anderson. De film vertelt de legendarische verhalen van conciërge Gustave H. en zijn lobbyboy Zero Mustafa van het illustere Grand Budapest Hotel.

In een wirwar van bizarre verhalen passeren allerlei vreemde gasten van het hotel de revue. De film is een feest voor het oog door de geweldige sets en kostuums zoals we die van Wes Andersons films gewend zijn.

SpecificatieToelichting
Genre:Komedie/drama
Cast:Ralph Fiennes, F. Murray Abraham, Mathieu Amalric, Adrien Brody, Willem Dafoe, Jeff Goldblum, Harvey Keitel, Jude Law
Regisseur:Wes Anderson

Op Disney+ stream je naast deze film nog veel meer andere Wes Anderson-films zoals The Royal Tenenbaums, The French Dispatch, The Isle of Dogs, en The Fantastic Mr. Fox.

11. Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)

Top 30 beste films op Disney+ (12)

The Curse of the Black Pearl is de eerste in een reeks Pirates of the Caribbean-films. De knappe jonge smid Will Turner sluit een alliantie met Captain Jack Sparrow om zijn geliefde te redden. Daardoor raak hij betrokken in een avontuur met vervloekt goud en ondode piraten.

Het verhaal wordt verteld met humor. Depp zet met verve een beschonken piratenkapitein neer en grijpt net naast een Oscar.

SpecificatieToelichting
Genre: Avonturenfilm
Cast:Johnny Depp, Geoffrey Rush, Orlando Bloom, Keira Knightley
Regisseur:Gore Verbinski

The Curse of the Black Pearl kun je in Nederland op Disney+ zien. Ook de vervolgfilms over de Caribische piraten kun je er vinden.

12. Black Swan (2010)

Top 30 beste films op Disney+ (13)

Black Swan is een spannende psychologische horrorfilm over een productie van het bekende balletstuk Het zwanenmeer van Tsjaikovski.

In de hoofdrol zien we Natalie Portman die een fragile balletdanseres neerzet. In de strijd met haar rivaal leert deze jonge vrouw ook de donkere kant van zichzelf kennen. Wat volgt is een zenuwslopende sensuele horrorfilm die zeer goed is ontvangen.

SpecificatieToelichting
Genre:Psychologische horror
Cast:Natalie Portman, Vincent Cassel, Mila Kunis, Barbara Hershey, Winona Ryder
Regisseur:Darren Aronofsky

Black Swan is beschikbaar op Disney met een Nederlands IP-adres.

13. Soul (2020)

Top 30 beste films op Disney+ (14)

Soul is een animatiefilm die werd gemaakt door Pixar in samenwerking met Disney. Het vertelt het verhaal van Joe Gardner, een muziekleraar die er eigenlijk van droomt om jazzmuzikant te zijn.

Wanneer Joe eindelijk een optreden in een jazzclub heeft, struikelt hij en verlaat zijn ziel zijn lichaam. Hij komt in een andere wereld terecht waar hij de mentor wordt van de jonge ziel 22 en met haar hulp probeert hij terug te komen naar de aarde. Een heerlijke film voor het hele gezin vol muziekspektakel.

SpecificatieToelichting
Genre:Animatiefilm
Cast:Jamie Foxx, Tina Fey, Alice Braga, Richard Ayoade
Regisseur:Pete Docter en Kemp Powers

Je vindt de film op Disney+, net als andere films van deze Pixar-regisseur, zoals Inside Out.

14. The Revenant (2015)

Top 30 beste films op Disney+ (15)

The Revenant vertelt het waargebeurde verhaal van de Amerikaanse pelsjager Hugh Glass. Leonardo DiCaprio wist met zijn vertolking van Glass zijn eerste Oscar binnen te slepen. Onder regie van Alejandro González Iñárritu weet de film de rauwe en harde werkelijkheid van overleven in de Amerikaanse wildernis neer te zetten.

Glass werkt als gids voor een team van jagers. Terwijl hij de mannen door het onheilspellende landschap leidt, staan er veel tegenslagen op hen te wachten. Zeker de scène waarin Glass het opneemt tegen een beer zal je nog lang bijblijven.

SpecificatieToelichting
Genre:Biografische western
Cast:Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Domhnall Gleeson, Will Poulter
Regisseur:Alejandro G. Iñárritu

Je kijkt de film op de Nederlandse variant van Disney+.

15. The Martian (2015)

Top 30 beste films op Disney+ (16)

In The Martian wordt een astronaut voor dood achtergelaten op Mars. Hij heeft een voedselvoorraad waarmee hij het enkele maanden kan uithouden. Met veel creativiteit weet hij zijn levensverwachting te verlengen in de hoop op een reddingsoperatie.

Het resultaat is een luchtige en realistische sciencefictionfilm met veel spanning en mooie beelden.

SpecificatieToelichting
Genre: Sciencefiction
Cast:Matt Damon, Jessica Chastain, Chiwetel Ejiofor, Kate Mara
Regisseur:Ridley Scott

Deze titel is beschikbaar op de Britse versie van Disney+. Je streamt de film in Nederland door te verbinden met een VPN-server in het VK.

Stream The Martian met met NordVPN

16. Avatar (2009)

Top 30 beste films op Disney+ (17)

In 2009 werd Avatar de meest succesvolle film ooit. Massa’s trokken naar de bioscoop om deze 3D-film van James Cameron te bekijken. De film werd geprezen, vooral om de vernieuwende special effects.

De film speelt zich af in een sciencefictionwereld. Tijdens een expeditie op de maan Pandora, op zoek naar grondstoffen, stuiten de mensen op een ander volk, de Na’vi. Soldaat Jake gaat zich voordoen als een van hen. Uiteindelijk moet hij een keuze maken tussen bevelen en gevoelens.

SpecificatieToelichting
Genre:Sciencefiction
Cast:Sam Worthington, Sigourney Weaver, Zoë Saldana, Stephen Lang, Michelle Rodríguez, Joel David Moore
Regisseur:James Cameron

Je kijkt de Avatar-film nu eenvoudig bij Disney+. Het langverwachte vervolg van de film: Avatar: The Way of Water stream je ook via Disney.

17. Bohemian Rhapsody (2018)

Top 30 beste films op Disney+ (18)

Bohemian Rhapsody is een biografische film over het leven van Freddie Mercury, de frontman van de bekende rockband Queen. De film laat een periode zien van het ontstaan van de band tot aan hun legendarische optreden tijdens Live Aid in 1985. Het vertelt onder andere over het roerige privéleven van Mercury.

Het optreden van Rami Malek in zijn rol als Freddie Mercury werd alom geprezen en de film werd een succes. Daarnaast zit de film bomvol Queen-nummers die iedereen wel mee kan zingen.

SpecificatieToelichting
Genre:Biografie
Cast:Rami Malek, Gwilym Lee, Joseph Mazzello, Ben Hardy, Lucy Boynton, Aidan Gill
Regisseur:Bryan Singer

Nu stream je het muziekspektakel via Disney+ met een Nederlands IP-adres.

18. Edward Scissorhands (1990)

Top 30 beste films op Disney+ (19)

Edward Scissorhands is een romantische fantasyfilm van de hand van Tim Burton. In de bizarre maar toch vertederende film zien we Edward Scissorhands (Johnny Depp) als een humanoïde met scharen aan zijn handen in plaats van vingers.

Hij komt bij de familie Boggs te wonen en probeert zijn weg te vinden in het leven in de buitenwijk. Scissorhands en de dochter van het gezin Kim (Wynona Rider) raken erg op elkaar gesteld. Maar kan de vreemde jonge aarden in de normale samenleving en overwint hun liefde de afkeuring van anderen?

SpecificatieToelichting
Genre:Fantasy/romantiek
Cast:Johnny Depp, Winona Ryder, Anthony Michael Hall, Dianne Wiest, Kathy Baker, Alan Arkin, Vincent Price
Regisseur:Tim Burton

De titel staat op de Nederlandse variant van Disney+. Ben je een fan van het werk van Tim Burton? Dan ben je bij Disney+ aan het goede adres. Je streamt hier namelijk ook FrankenWeenie, The Nightmare Before Christmas, Ed Wood en Alice in Wonderland. Bijna al deze films kennen de gouden combinatie van Burton en Depp.

19. Jojo Rabbit (2019)

Top 30 beste films op Disney+ (20)

Jojo Rabbit is een komische dramafilm geschreven en geregisseerd door de Nieuw-Zeelandse filmmaker Taika Waititi. De film zuigt je mee in de belevingswereld van het jongetje Jojo. De film speelt tijdens de Tweede Wereldoorlog en Jojo zit bij de Hitlerjugend.

Wanneer hij ontdekt dat zijn moeder een Joods meisje laat onderduiken op hun zolder raakt hij in tweestrijd. Samen met zijn denkbeeldige vriend Adolf Hitler gaat hij op zoektocht naar de juiste weg. Een sterrencast zet het vreemde verhaal over de oorlog overtuigend op het doek.

SpecificatieToelichting
Genre:Komedie/drama
Cast:Roman Griffin Davis, Thomasin McKenzie, Taika Waititi, Rebel Wilson, Stephen Merchant, Alfie Allen, Sam Rockwell, Scarlett Johansson
Regisseur:Taika Waititi

Jojo Rabbit staat op de Nederlandse Disney+.

20. Titanic (1997)

Top 30 beste films op Disney+ (21)

Titanic vertelt het tragische verhaal van het mooiste en grootste passagiersschip dat in 1912 de haven van Southampton verlaat. We zien het romantische verhaal van Rose die met haar rijke verloofde aan boord komt, maar tijdens de reis Jack ontmoet. Hij is een arme kunstenaar die last-minute een kaartje voor de overtocht wint.

De twee vallen voor elkaar, maar helaas wordt hun liefdesverhaal abrupt onderbroken door een ijsberg die het schip langzaam in het koude donkere water doet zinken.

SpecificatieToelichting
Genre:Romantisch drama
Cast:Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane, Kathy Bates, Frances Fisher
Regisseur:James Cameron

De film kijk je via Disney+ Nederland.

21. Walk the Line (2005)

Top 30 beste films op Disney+ (22)

Walk the Line is een biografische dramafilm over het leven van de Amerikaanse zanger Johnny Cash. Joaquin Phoenix vertolkt de rol van deze beroemde en beruchte countryzanger. De film werd gebaseerd op de autobiografie van de zanger en laat alle facetten van zijn leven zien, waaronder een heftige periode van verslaving.

Uiteraard kan de muziek niet bij deze film ontbreken. Walk the Line is een episch drama waarin je je helemaal kunt verliezen. Waarschuwing: je krijgt enkele van de liedjes na het zien van de film niet meer uit je hoofd.

SpecificatieToelichting
Genre:Biografisch drama
Cast:Joaquin Phoenix, Reese Witherspoon, Ginnifer Goodwin, Robert Patrick, Dallas Roberts
Regisseur:James Mangold

Walk the Line staat in de Nederlandse bibliotheek van Disney+.

22. Birdman (2014)

Top 30 beste films op Disney+ (23)

Birdman is een veelgeprezen komisch drama. De film volgt het verhaal van Riggan Thomson, een acteur die zijn bekendheid te danken heeft aan zijn rol als de superheld Birdman. We volgen hem terwijl hij probeert om weer door het grote publiek serieus genomen te worden door een stuk op de planken te zetten.

Birdman won vier Oscars waaronder die voor beste film. Edward Norton en Emma Stone ontvingen een Oscar voor hun rol.

SpecificatieToelichting
Genre:Komisch drama
Cast:Michael Keaton, Zach Galifianakis, Edward Norton, Andrea Riseborough, Amy Ryan, Emma Stone, Naomi Watts
Regisseur:Alejandro González Iñárritu

Birdman staat op Disney+ NL.

23. The Last King of Scotland (2006)

Top 30 beste films op Disney+ (24)

The Last King of Scotland is een historische dramafilm gebaseerd op het gelijknamige boek van Giles Foden. Een Schotse dokter bouwt een band op met de Ugandese dictator Idi Amin, die erg fan blijkt te zijn van Schotland.

Hoewel het in het begin lijkt op een leuke onverwachte vriendschap, toont Amin al gauw zijn ware gezicht als een gruwelijke dictator. Forest Whitaker kreeg veel lof voor zijn indrukwekkende vertolking van dictator Idi Amin. Deze angstaanjagende film moet je gezien hebben.

SpecificatieToelichting
Genre:Historisch drama
Cast:Forest Whitaker, James McAvoy, Kerry Washington, Simon McBurney, Gillian Anderson
Regisseur: Kevin Macdonald

Ook deze titel staat in de Nederlandse versie van Disney+.

24. The Fly (1986)

Top 30 beste films op Disney+ (25)

The Fly is een sciencefiction-klassieker waarin de geleerde Dr. Seth Brundle een teleporteermachine heeft uitgevonden. Als hij zichzelf wil teleporteren, vliegt er ongemerkt een vlieg in de machine. Na terugkomst is hij half man half vlieg.

De film is een genrevernieuwende cult-klassieker met huiveringwekkende scènes. De film is een remake van een eerdere versie uit 1958.

SpecificatieToelichting
Genre: Horror/sciencefiction
Cast:Jeff Goldblum, Geena Davis, John Getz, Joy Boushel
Regisseur:David Cronenberg

The Fly staat in de Nederlandse bibliotheek van Disney+.

25. Brooklyn (2015)

Top 30 beste films op Disney+ (26)

Brooklyn is een romantische dramafilm op basis van het gelijknamige boek van de Ierse schrijver Colm Tóibín. De film volgt het verhaal van de jonge Ierse vrouw Eilis Lacey, die in de jaren 50 voor werk en een betere toekomst in haar eentje naar de Verenigde Staten verhuist.

Ze komt te wonen bij een hospita in Brooklyn en we zien hoe ze langzaam haar plek vindt in de drukte van New York. De film zuigt je in de belevingswereld van het hoofdpersonage, dat vertolkt wordt door de Ierse actrice Saoirse Ronan.

SpecificatieToelichting
Genre:Romantisch drama
Cast:Saoirse Ronan, Domhnall Gleeson, Emory Cohen, Jim Broadbent, Julie Walters
Regisseur: John Crowley

Brooklyn is beschikbaar via Disney+ NL.

26. De Beentjes van Sint Hildegard (2020)

Top 30 beste films op Disney+ (27)

De Beentjes van Sint-Hildegard is een tragikomische Nederlandse film met hoofdrollen voor Herman Finkers en Johanna ter Steege. Finkers schreef eveneens het scenario van de film.

Het karakter van Finkers, Jan, komt erachter dat hij weinig te zeggen heeft in huis. Als zijn vrouw zelfs zijn vraag om te scheiden niet serieus neemt, besluit Jan te doen alsof hij de ziekte van Alzheimer heeft. Wat volgt is een vreemde reis van een man op zoek naar autonomie.

Deze bijzonder komische film is zeker de moeite waard. Leuk detail is dat er in de film voornamelijk Twents gepraat wordt en dat de acteurs ook uit die regio afkomstig zijn.

SpecificatieToelichting
Genre:Komedie
Cast:Herman Finkers, Johanna ter Steege, Leonie ter Braak
Regisseur:Johan Nijenhuis

De film is uiteraard te zien via de Nederlandse Disney+.

27. Juno (2007)

Top 30 beste films op Disney+ (28)

Juno is het verhaal van een eigenzinnige tiener die erachter komt dat ze zwanger is. Ze besluit de zwangerschap voort te zetten en gaat op zoek naar de juiste mensen voor adoptie. Wat volgt is een komisch coming-of-age verhaal dat zeker de moeite waard is.

Voor een film met een relatief klein budget won het toch de harten van het grote publiek. Ook ontving Juno onder andere vier Oscarsnominaties.

SpecificatieToelichting
Genre:Coming-of-age komedie/drama
Cast:Ellen Page, Michael Cera, Jennifer Garner, Jason Bateman, Olivia Thirlby
Regisseur:Jason Reitman

Je kunt Juno zien op Disney+ zolang je een Nederlands IP-adres hebt.

28. The Last Duel (2021)

Top 30 beste films op Disney+ (29)

The Last Duel is gebaseerd op een waargebeurd verhaal uit het Frankrijk van de Middeleeuwen. We zien hoe Marguerite, de vrouw van ridder Jean de Carrouges, een vriend van haar man beschuldigt van verkrachting.

Regisseur Ridley Scott laat op een spannende manier zien hoe mensen verschillende beelden van dezelfde gebeurtenis kunnen hebben. Het is een aangrijpend verhaal van een sterke vrouw die alles op het spel zet om de genoegdoening te krijgen en de waarheid te laten zegevieren.

SpecificatieToelichting
Genre:Historisch drama
Cast:Matt Damon, Adam Driver, Jodie Comer, Ben Affleck
Regisseur:Ridley Scott

De titel staat in de Nederlandse bibliotheek van Disney+.

29. The Menu (2022)

Top 30 beste films op Disney+ (30)

The Menu is een Amerikaanse horrorfilm uit 2022. Een jong koppel gaat naar een sterrenrestaurant op een privé-eiland. Daar leveren zij en de andere gasten zich over aan chef Slovik voor een culinaire avond. Toch blijkt al gauw dat deze avond niet zo zal lopen als ze hadden verwacht en staat hun een gruwelijk diner te wachten.

Naast de overduidelijke horrorelementen is er ook een vleugje zwarte humor in de film te bespeuren. Durf jij na deze film nog uit eten te gaan?

SpecificatieToelichting
Genre:Horror
Cast:Ralph Fiennes, Anya Taylor-Joy, Nicholas Hoult, Hong Chau
Regisseur:Mark Mylod

In Nederland is The Menu beschikbaar via Disney+.

30. The Darjeeling Limited (2007)

Top 30 beste films op Disney+ (31)

Drie broers gaan na de dood van hun vader samen op reis door India om dichter bij elkaar te komen. De reis blijkt een botsing tussen controlfreak Francis en de twee andere broers. Het op elkaars lip zitten in de smalle treincoupé helpt ook niet mee. Als de broers na een ruzie uit de trein worden gezet en lopend door de woestijn verder gaan, weten ze elkaar wel te vinden.

Het is een sfeervolle en komische film met weinig plot, maar wel veel grappige situaties.

SpecificatieToelichting
Genre: Tragikomedie
Cast:Owen Wilson, Adrien Brody, Jason Schwartzman, Amara Karan
Regisseur:Wes Anderson

De titel staat net als verschillende andere films van Wes Anderson op Disney+ NL.

Het buitenlandse aanbod van Disney+

Net als bij andere streamingdiensten het geval is, verschilt het aanbod van Disney+ in andere landen. Dit komt doordat Disney niet in alle landen dezelfde distributierechten heeft. Zo kan het zijn dat een film wel op de Amerikaanse versie van Disney+ te zien is, maar niet op de Nederlandse versie.

Je kunt dus meer uit je abonnement halen door met een VPN het buitenlandse aanbod van Disney Plus te bereiken. Doordat je met een VPN je IP-adres kunt aanpassen, kun je hiermee geoblokkades omzeilen. Aan de hand van je IP-adres ziet de streamingdienst namelijk waar jij je bevindt en bepaalt het welke films en series jij kunt kijken.

Op de Amerikaanse variant van Disney+ kijk je bijvoorbeeld de films the BFG (de Grote Vriendelijke Reus), Dan in real life en Bend It like Beckham. En op de Britse variant vind je ook nog alle delen van de spannende Taken-reeks met Liam Neeson. Daarnaast kijk je er The Martian, Amelie, Judy, Assassin’s Creed en Centurion.

De beste films op Disney+ kijken met een VPN

Wil je een VPN gebruiken in combinatie met Disney+? Dan kun je de stappen hieronder volgen:

  1. Neem een abonnement bij een goede VPN-provider. Wij raden NordVPN aan.

    NordVPN

    Onze keuze

    Aanbieding

    Krijg tot 59% korting + 1GB Saily eSIM data bij een tweejarig abonnement!

    Vanaf

    € 3.39

    9.3

    • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
    • Mooie en elegante applicatie
    • Geen logs

    BezoekNordVPN

  2. Download de VPN en installeer de software op je apparaat.
  3. Open de app en log in.
  4. Verbind met een server in een land naar keuze, zoals de VS.
  5. Log in bij Disney Plus en geniet van je favoriete films!

Nog meer films streamen

Heb je je Disney Plus-abonnement al langere tijd en zoek je andere tips? Er zijn nog veel meer streamingdiensten die topfilms aanbieden. Neem eens een kijkje bij onze andere streaming-artikelen:

  • De beste films op HBO Max
  • De beste films op Amazon Prime Video
  • De beste films op Netflix
  • De beste films op Videoland
  • De beste horrorfilms en waar je ze kijkt
  • De beste films aller tijden
  • Oscar-winnende films
  • Oscar-winnaars van dit jaar

Veelgestelde vragen: de beste films op Disney Plus

Nog vragen over het aanbod van Disney Plus? Wellicht vind je je antwoord hieronder. Laat gerust ook een vraag achter in de opmerkingen.

Wat is het aanbod van films op Disney Plus?

Disney Plus heeft een uitgebreid aanbod van films. Je kijkt er alle klassieke Disney-animatiefilms, maar ook alle Marvel- en Star Wars-films. Daarnaast heeft de streamingdienst inmiddels ook een groot aantal goede speelfilms, zoals Gone Girl, The Grand Budapest Hotel en The Darjeeling Limited.

Wat zijn de beste films op Disney Plus?

Dit is een greep uit de beste films op Disney Plus:

  1. Fight Club (1999)
  2. Star Wars: a New Hope (1977)
  3. Avengers: Infinity War (2018)
  4. Hamilton (2020)
  5. Jagten (2012)

Bekijk het volledige overzicht op onze website.

Heeft Disney Plus ook een aanbod voor volwassenen?

Naast alle Disney-animatiefilms heeft Disney Plus ook een groot aanbod aan speelfilms. Zowel kinderen als volwassenen kunnen bij de streamingdienst dus naar hartenlust films streamen.

Wat is de beste Disney-film?

Dit zijn de beste Disneyfilms aller tijden:

  1. Star Wars
  2. Avengers: Infinity War
  3. Soul
  4. Toy Story
  5. Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

Naast deze topfilms vind je nog veel meer goede films op Disney+.

Wat is de meest bekeken film van Disney?

De nieuwe Pixar-film Elemental is de meest bekeken Disney-film. Alleen al in de eerste vijf dagen werd de film 26,4 miljoen keer gestreamd. De film speelt zich af in Elementenstad, waar vuur-, water-, land- en luchtbewoners samenleven. De vriendschap tussen de vurige Ember en de waterige Wade stelt hun opvattingen flink op de proef.

Is Disney Plus de moeite waard?

Disney+ is zeker de moeite waard. De streamingdienst biedt niet alleen toegang tot het iconische aanbod van Disney en Pixar, maar heeft ook een groot aanbod aan goede speelfilms. Zowel jong als oud kan dus van Disney+ genieten.

Top 30 beste films op Disney+ (33)

Tove Marks

Eindredacteur

Tove is al lange tijd actief bij VPNGids als redacteur. Haar doel is om belangrijke informatie over veilig internetten en privacy voor iedereen beschikbaar en begrijpelijk te maken. Mensen kunnen zich beter wapenen tegen cybercriminaliteit en internetcensuur wanneer ze weten waar het over gaat.

Meer artikelen uit de sectie Streaming

Top 30 beste films op Disney+ (34)

Top 10 beste miniseries op Netflix in 2024

25 juni 2024

Top 30 beste films op Disney+ (35)

De 10 beste Nederlandse series op NPO Start en Plus

17 juni 2024

Top 30 beste films op Disney+ (36)

Top 10 beste Britse series op Netflix in 2024

25 juni 2024

Top 30 beste films op Disney+ (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Margart Wisoky

Last Updated:

Views: 5799

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Margart Wisoky

Birthday: 1993-05-13

Address: 2113 Abernathy Knoll, New Tamerafurt, CT 66893-2169

Phone: +25815234346805

Job: Central Developer

Hobby: Machining, Pottery, Rafting, Cosplaying, Jogging, Taekwondo, Scouting

Introduction: My name is Margart Wisoky, I am a gorgeous, shiny, successful, beautiful, adventurous, excited, pleasant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.